Продължете към съдържанието
Начало » Бизнес Услуги » Рекламa в Гугъл и Фейсбук

Рекламa в Гугъл и Фейсбук

Реклама в Google или Facebook

Защо да правите реклама в Google или Facebook? Тук ще намерите отговор на този и още няколко други важни въпроси за Вашия бизнес. В света съществуват десетки Социални мрежи, но безспорен лидер в Европа вероятно и в целия свят остава Facebook. Макар в самото начало  социалната мрежа да е била разработена за свързване на хора с общи интереси сега тя е една от най-силните структури за реклама.

А коя е най-голямата търсачка в света – това е Google разбира се. Всички искат да бъдат на първо място в Google. Рекламата в Google може да се сравни с най-гледаната телевизия в Праймтайм и то умножено на 10-а степен.

Реклама в радио, телевизия, вестници и списания са добър метод за развитие. Цената обаче е значително по – висока!

Точно това е причината, заради която съветваме нашите клиенти да плащат за реклама в Google или Facebook. Само така можете да достигнете до истинския потенциал от целево рекламиране. Ако една телевизия пуска Вашата Реклама пред всички зрители, то рекламата в Google или Facebook се показва само на избрани. Точно това е предимството на Дигиталната реклама. 

Платена Реклама в Google или Facebook + SEO оптимизация

Ако говорим за дългосрочна перспектива, то всеки един бизнес се нуждае от комбинация услуги. Повечето рекламни кампании имат за цел да увеличат продажбите в даден момент важен за компанията. Но оптимизацията на сайтове за търсачки – SEO оптимизацията поставя основите на дългосрочен ефект.

Когато инвестирате едновременно в SEO оптимизацията на Вашия сайт и Реклама в Google или Facebook то резултатите ще бъдат най-високи. Това ще позволи на бизнеса Ви да бъде не само конкурентен в момент на акция, а в дългосрочен план, когато печалбите са истински високи.

След като вече разбрахте предимствата на Дигиталната и PPC (pey per click) реклама, то трябва да знаете, че G1BEST може да бъде Вашият рекламен агент. Нашите Бизнес Услуги могат да се комбинират така, че да постигнем висококачествена реклама с оптимизирана цена и невероятен резултат. Рекламите във Facebook Ads и Google Ads трябва да се таргетират правилно. За тях няма шаблон и не трябва да се копира модел. Не искате да Ви сбъркат с Вашата конкуренция, нали?

Реклама в Google или Facebook

Предимства и недостатъци на Рекламата в Google Ads или Facebook

Да, правилно сте разбрали. Има и недостатъци. Това са точно онези 5% истина, която повечето рекламни агенции няма да Ви кажат. Когато плащате на Google или Facebook то Вие генерирате печалба за тях.

В началото всяка рекламна кампания носи изключителни резултати, но колкото повече рекламирате, толкова по-нисък брой достигания получавате за една и съща сума пари. Защо е така? Много от нашите колеги ще кажат: „Защото имате голяма конкуренция и всеки плаща за реклама“ . Истината обаче е някъде малко по-встрани. Затова само реклама във Facebook и Google няма да Ви развие дългосрочно. SEO оптимизацията ще Ви даде този шанс.

Facebook рекламата дава възможност за много и различни методи за прецизна настройка. На практика можем да кажем на Facebook  да показва Вашата реклама на определена Възрастово група, Пол, Интерес, Локация и още много други. Това Ви спестява много пари и прави рекламата оптимизирана при по-ниската цена за придобиване на клик. Същевременно имате изключително подробен анализ на реакция, директни лайкове, споделяния и това как хората реагират на видяното.

Google Ads от друга страна дава рекламно пространство дори там, където Facebook не би могъл. Вероятно, когато сте сърфирали в интернет сте попадали на сайтове, съдържащи малки полета за Google реклами. Тези полета често се заявяват от Google за платена реклама. Част от бюджета на Вашата рекламна кампания в Гугъл отива в собственика на конкретен сайт. Ако Вашият бизнес има допирни точки с тези сайтове, то мястото на Вашата Google реклама е точно там.

Как да пуснем реклама във Facebook

За да пуснете реклама във Facebook трябва да имате определена първоначална стратегия и познания в дигиталния маркетинг. Екипа на G1BEST може да направи всичко необходимо вместо Вас. Ето какво е нужно:

Вашата цел е нашата мисия.

Още в самото начало преди дори да изготвим дизайн трябва да имаме ясна крайна цел.  Фейсбук ще покаже това, което искаме от него. Ако целта е ясна, то рекламната кампания ще бъде успешна. Искате да наложите своят Бранд, да генерирате трафик или директни продажби? Разкажете ни повече за Вашите цели, а нашите специалисти ще Ви помогнат да вземете най-правилното решение.

Целева аудитория, която искате да види Вашата реклама

На света живеят малко над 7,5 милиарда човека, а малко над 3,5 от тях ползват Facebook. Това означава, че аудиторията, до която може да достигнете е огромна. Тук е много важно нашият екип да селектира само тези, които са подходящи за Вас.

График на реклама и бюджет

След определяне на аудитория, регион, интереси и поведение на потенциалните Ви клиенти трябва да се направи график за показване на рекламата. Това е също толкова важно, колкото и Целевата аудитория. След изготвяне на всички компоненти за една реклама, трябва да се определи и тоталният бюджет. Често Facebook дава целева насока спрямо рекламата какъв дневен бюджет е препоръчително да похарчите. Това не означава, че ако похарчите по-малко няма да имате добри резултати. Алгоритъмът смята цена според различни критерии. Но не може да вземе предвид органичните реакции и коментари към визуалното съдържание.

Да създадеш рекламна кампания в Google Ads не е като да пратиш човек на Луната

Макар другите рекламни агенции да Ви обясняват, че процесът е сложен и изисква много подготовка и анализи, то рекламата в Google  не се различава много от тази във Фейсбук.

Проучване на ключови думи, за да няма подвеждане на потребителя

Вероятно това е най-ключово в определяне на Вашата Случайна Гугъл реклама. Това обаче далеч не важи за целеви реклами с предварително избрани сайтове. Тогава ключовите думи са излишни.

И тук PAY PER CLICK трябва да се определи в общ бюджет

За оптимален резултат рекламната кампания не трябва да се раздува прекалено много с излишни ключови думи или милиони безсмислени импресии. Платете оптимизирана цена за оптимизирана реклама, а рестото можете да го инвестирате и в друг тип реклама.

Картинка, Видео или само текст

Това е специфичен избор за всеки един наш клиент. Нашите маркетингови специалисти ще Ви  дадат препоръки за това кое е най-правилно за Вашия бизнес. Всеки един вид реклама се заплаща по различна тарифа, а ефектът от нея може да бъде задоволителен или нулев. Няма как да продавате Пица с текстова реклама, трябва да провокирате фантазията на Вашите клиенти.

Бонус реклама извън Google

Както вече Ви казахме Гугъл дава шанс за поставяне на реклама в сайтове извън пределите на Facebook и Instagram. Дори YouTube работи с Google. Нашият екип може да направи Видео реклама и да я пусне в определени канали, отнасящи се до Вашия тип бизнес. 

Реклама в Google или Facebook

Спечелихме ли вашият интерес

Ако сме успяли да Ви заинтригуваме и сте готови да правите Реклама в Google или Facebook, то най-добре се свържете с нас, за да направим индивидулна консулатация. 

ВИЖ ОЩЕ ОТ НАШИТЕ БИЗНЕС УСЛУГИ

Call Now Button