Продължете към съдържанието
Начало » Графичен дизайн

Графичен дизайн

Графичен дизайн и Уеб дизайн

Красив Графичен дизайн и оптимизиран Уеб дизайн са две различни неща. Често хората правят грешката да се стремят към Красивото, пренебрегвайки SEO оптимизацията. Да, всеки иска да има неотразима страница с много картинки с висока резолюция, но това не прави сайта работещ. Като във всяко едно нещо и тук трябва да се прави компромис и да се мисли в дългосрочна перспектива.

Графичен дизайн

За да можем да обясним всички принципи на Графичният дизайн трябва да погледнем отвъд призмата на стандартното. Често в ежедневието си срещаме различни картинки, лога и какви ли не реклами. Всички те са изработени след дълги часове работа на дизайнерите. Всяка една от тях има за цел да предизвика емоция и възхищение от страна на потребителя. Дори една снимка на фотограф може да се превърне в истински рекламен шедьовър. Точно това е нашата мисия в G1BEST да създаваме креативно съдържание, подходящо за Вашата бизнес визия.

Да разгледаме няколко прости примера за графичен дизайн

графичен дизайн на лога

Още с първия поглед познахте 90% от тях нали?

Това е така, защото хората разчитат на зрителна памет. Това е най-лесния начин да запомните място, марка, продукт и какво ли още не. Често срещано Лого, което е позиционирано на много продукти, банери, реклами, флаери ще превърне Вашата компания в разпознаваем бранд. Повечето от фирмите в тази картинка харчат милиони за реклама с цел разпознаване от страна на потребителите.

Фалшиви брандове

Графичен даизайн с привкус на измама

Вероятно вече сте припознали това измамно предложение. Някой фирми вярват, че ако се доближават визуално до световен бранд ще привлекат клиенти по-лесно. Вероятно ще има подобен ефект, но той ще е краткосрочен. По-лошото е, че можете да си навлечете доста сериозни неприятности от страна на собственика на така наречената Запазена марка.

 Нашата препоръка е да държите на своя собствена идентичност и уникална визия. Това ще има по-голяма тежест във Вашите презентации. Не забравяйте, че хората искат да виждат и нови неща.

След като разгледахме примери за Лога и Брандове да отидем и в сайтовете

Макар всеки един сайт да бъде тясно обвързан с дадена компания, по света съществуват милиони сайтове и често съдържанието в тях се дублира. Виждали сме не малко сайтове в България репродукция на международни сайтове с голям рейтинг. Това отново се дължи на липса на творческо решение от страна на Уеб дизайнера. Понякога това се дължи и на желанието на клиента да се изработи сайт, приличащ на друг със сходна дейност. Нашата компания не е склонна да прави ментета. Бъдете индивидуалисти. 

Да може да вземем добрият пример за функционалност и съдържание, но да копираме 1:1 това е недопустимо. Освен това в страницата за оптимизация на сайтове сме разискали подробно защо не е добре да правите подобно нещо. Няма да Ви даваме визуални примери за подобни ментета, но вероятно вече сте попадали на тях.

Уеб дизайн

За успешен Уеб дизайн трябва да имате няколко важни отправни точки на планиране. Една от тях е какъв тип потребители очаквате да посещават Вашият сайт. При извършване на търговско проучване трябва да разберете основният профил на Вашия потенциален клиент: Възрастова група, Пол, Интереси и поведение онлайн. 

Едва тогава можем заедно да пристъпим към изграждането на Вашата корпоративна идентичност. Също много важно е да установим как ще се ползва Вашият сайт през мобилна или десктоп версия. Има много сайтове, разработени да са лесни за ползване в мобилна версия, но има и такива, които са невъзможни за ползване през телефон. Това не е грешка на разработчика, а целта на сайта. Ще Ви дадем един такъв за пример. 

Скоро правих фотокнига за рожден ден на един приятел. Попаднах на сайт предоставящ тази услуга онлайн. Тогава направих проект на тази книга и качих всички снимки от фотоапарата, добавих фонове, изработих корица и готово. Поръчката беше приета и изработена само за няколко дни. Това естествено би било много сложно да се направи през мобилен телефон. Такива сайтове трябва да се разработват основно да са леки и лесни за употреба на десктоп версията си. Затова трябва да планираме правилно Вашият нов сайт и неговия дизайн.

Уеб дизайн

Не се колебайте да се свържете с нас

Можете да използвате формата за запитване или просто да ни се обадите. Разкажете ни най-смелите си идеи, а ние ще ги Визуализраме

ВИЖ ОЩЕ ОТ НАШИТЕ БИЗНЕС УСЛУГИ

Call Now Button