Продължете към съдържанието
Начало » Facebook Бизнес администратор

Facebook Бизнес администратор

Facebook Бизнес администратор

Когато сте готови да преминете в социалните мрежи, често възникват въпроси около правилното управление на Facebook бизнес страници. Това, което можем да предложим е Професионален Facebook Бизнес администратор за Вашата страница.  В тази страница ще намерите полезна информация за правилното изграждане на сайт и свързването му с Facebook.

Facebook Бизнес администратор

За успешен маркетинг във Facebook и Instagram

Едно от най-големите предимства на тези две социални мрежи е, че съдържат безброй много потенциални клиенти. Важно е да можете да достигнете с правилно съдържание до тях. Да започнем от Вашият нов сайт. Когато се изгражда сайт трябва да бъде заложено в него възможността за директно споделяне и компресиране на информацията.  Това може да се постигне чрез различни SEO оптимизационни процеси на всяка отделна страница или иначе казано Вие избирате какво да се покаже при споделяне на линк от Вашия сайт. 

Друг важен елемент за споделяне е синхронизирането на Вашия онлайн магазин с Marketplace. Woocommerce има възможност за дирекнто споделяне на всеки новосъздаден продукт директно във Вашия Facebook Бизнес профил. Това Ви улеснява и ви спестява време в писане. Също така тази възможност Ви дава още няколко полезни метода. Системата следи автоматично за промяна в цената, наличност и тотално изчерпване на даден продукт. Като допълнителен Бонус, когато потребител на FB попадне на Ваш продукт в системата на Facebook, то след първоначалното извеждане на информацията има и линк, който ще го отведе право във Вашия сайт. Това генерира и голям трафик.

Как да се казва моята Facebook страница

Името на страницата зависи от типа на бизнеса. Често се избира името на страницата да съвпада 1:1 с това на Вашият Бранд. Донякъде това помага, но може и да използвате друго име. Да кажем, че Вашата компания се казва „Джентълмен БГ“ и продавате вратовръзки и папионки. Тогава Вашата Фейсбук страница може да има няколко възможни имена. Едно от тях е да сложите името на своя бранд за ФБ страница. Второто е да го кръстите „Вратовръзки и папионки от Джентълмен БГ“, а вероятно най-подходящ ще е „Магазин за вратовръзки и папионки – Джентълмен БГ“. 

Всичко това зависи от типа на бизнес модела и начина Ви на продажби. Ако имате онлайн магазин, тогава заложете на последния модел. Ако имате само физически магазин, то второто име вероятно ще е по-подходящо за Вас. А ако вече сте голям бранд и марката Ви е добре позната, то само името на Бранда ще Ви бъде напълно достатъчно.

Създаването на страница е ключов момент в маркетинга

Да кажем,че вече избрахте името след щателно проучване на Вашата конкуренция. Тогава е време да се захванете със самото създаване. Тук ако не сте уверени, нашият Facebook Бизнес администратор ще може да помогне. Ще се опитаме да Ви дадем няколко полезни съвета. Ако нямате профил във ФБ трябва да създадете свой собствен. След което е добре да свържете Вашия личен профил с Ваши приятели. Така най-лесно ще започнете изграждане на аудитория на Вашата Бизнес страница.

След като изпълните това условие може да пристъпите и към създаване на Вашата страница. След като влезете във Вашия профил трябва да изберете СЪЗДАВАНЕ НА СТРАНИЦА и да попълните всички полета коректно. Първо е името на Вашата страница (това може да се променя и на по-късен етап).

От следващото поле трябва да изберете тип на категорията на Вашата Бизнес страница, те са зададени от Facebook като възможности и не можете да създавате свой собствен тип. Това означава, че дефиницията на Вашия бизнес трябва да отговоря максимално на заложените от FB.

BIO – това е онази кратка информация, която се вижда непосредствено под името на всяка FB страница. Или иначе казано кратко инфо за Вашите услуги. Не пишете дълго описание, важното е с няколко думи да представите компания ясно и точно. Поставянето на линк в тази секция едва ли ще Ви помогне, но няма и да навреди. Нека той да води до основния URL адрес на Вашия сайт.

Вашият силен бранд във Facebook се нуждае от Лого

След като създадохте страницата си и сте готови с Вашето страхотно име е време да пристъпим и към визуалното оформление. Тук имате две основни задачи. Първо трябва да сложите Вашето лого. Facebook изисква картинка с квадратен размер. Това не означава непременно да ползвате 200х200px , а може и да са 1000х1000px. Така или иначе FB ще го смачка до подходящия за него размер 160 x 160 пиксела. Единствено има значение за качеството на изображението, така че не пестете от пиксели.

Следва и избор на така наречената заглавка. Това е визуалната картинка, която се намира над цялата информация при достъпа на Вашата страница, тук е важно да кажем, че трябва да се съобразите с Десктоп и Мобилна версия. Размерът на корица за Facebook страница: 828 x 315 px (851x315px за личните профили). За мобилната версия обаче видимо е само 560px от центъра на изображението.

Публикуването на пълната информация е важно за потребителя

След избора на Лого и Заглавна картинка, може да пристъпите към попълване на всички важни полета относно Вашия Бизнес. Това са адреса на Вашия Бизнес. Телефон за връзка, Имейл за контакт (добре е да ползвате фирмен имейл тип: office@вашиятсайт.com). Попълнете задължително и името на Вашия сайт като URL адрес (g1best.com). Работно време, ценови диапазон (ако е приложимо) и отговорете на другите въпроси свързани с  достъпност и други.

Title на Вашата страница

По подразбиране всяка нова страница има URL адрес с произволен код. Това може да го промените от Общи настройки. Добре е да го направите лесно за запомняне и използване от страна на потребителите. Това е необходимо заради тагването, което се прави с елемента @вашето име. 

Заключете добре преди да излезете

И тук като във всяка онлайн платформа има злонамерени действия. За да защитите максимално Вашата страница трябва да изберете няколко допълнителни настройки. Една от най-важните е да заложите на двуфакторно потвърждение на Вашия акаунт чрез SMS. Това Ви дава едно допълнително спокойствие, когато изграждате Facebook идентичност. То се задава от контрол панела на Вашия личен профил. След като завършите тази настройки, трудно биха откраднали Вашият профил.

Още един полезен съвет е да направите някой Ваш близък администратор на страница Ви. Това е в случай, че загубите достъп до личния си профил, той ще може да спаси положението и да продължи да управлява Вашата страница. Съответно да Ви направи администратор и с нов потребителски профил. 

Синхронизация и публикуване

Моментът преди големия старт е да направите синхронизация между Вашият сайт и FB . Това става благодарение на така нареченият FB pixel. Чрез него можете да създавате автоматични продукти, послания и да следите трафика на Вашите реклами във Фейсбук, водещи до Вашия сайт. Тази функция позволява много и различни методи и справки за следене на поведението на Вашите потребители.

Колкото до първият Ви пост, той трябва да бъде приветствие към всички новопостъпили потребители. Най-добре след официалния старт напишете кратък пост и постнете картинка, за да кажете на всички добре дошли и да обясните каква е целта на Вашата нова страница. Картинката на пост във FB трябва да е с размер 470х470px, но ако в същото време ще публикувате и във Instagram, то може да направите една и за двата поста с размер 1080х1080px.

Изпратете покана до всички Ваши контакти

Най-бързия път до създаване на реална аудитория е да изпратите поетапно покана до всички Ваши приятели. Нека те също да знаят с какво се занимавате и да помогнат за развитието на Вашата страница. Все пак рекламата от уста на уста остава най-добрия метод за препоръка. Освен това те може да са потенциални Ваши клиенти. 

Като изчерпате този ресурс за набиране на аудитория може да отделите и малък бюджет за набиране на последователи чрез реклама. Съветваме Ви това да го направите едва няколко месеца след старта на Вашата страница. Оставете нещата да се случат по естествен път и се опитайте да правите постове интересни за споделяне от съществуваща Ви аудитория.

Друг полезен съвет е да споделяте Ваши постове от страницата в групи с интереси към Вашия тип продукт или услуга. Не е срамно да правите реклама сам на себе си. Това единствено може да Ви помогне.

Ако все пак се нуждаете от Facebook Бизнес администратор, нашият екип е готов да Ви помогне по всяко време и етап на развитие.

ВИЖ ОЩЕ ОТ НАШИТЕ БИЗНЕС УСЛУГИ

Call Now Button