Продължете към съдържанието
Начало » Quality Assurance асистент

Quality Assurance асистент

Quality Assurance

Quality Assurance е една от най-бързо развиващите се професии в Дигиталните среди. Когато целият свят се стреми да има онлайн представяне, то и необходимостта от контрол върху IT продуктите нараства. Често забелязваме пускане на нови онлайн продукти, магазини и системи за управление на процеси с изключително неприятни грешки в алгоритъма.

Това се дължи на прибързаното стартиране на даден продукт и неговото листване на пазара с цел продажба. Да, но това често води и до сериозни затруднения от страна на потребителя, когато стигне до етап на завършване на поръчка да не успява да плати или друго.

Кога е необходимо да поръчате Quality Assurance одит?

Сега ще отговорим кратко. Всеки път, когато пускате нов продукт, система или интегрирате нещо ново в съществуващ онлайн магазин. Нашият екип от специалисти ще симулират цялостно процеса по неговото използване и ще изготвят подробен доклад за неговата работа. След това може да върнете новия проект за доработка и отстраняване на проблеми свързани с неговото използване.

Черен екран или Кодовете за грешка и статус на HTTP

Вероятно това е най-лошото, което може да се случи докато сте онлайн. Често черният екран симулира грешка в кода на приложение, което ползвате и връщането назад е невъзможно. Тогава се налага да стартирате отново цялата програма или вашето устройство заради така нареченото забиване. Този проблем може да бъде отстранен лесно още в процеса на тестване от Quality Assurance специалист.

Също така искаме да обърнем внимание и на няколко от най-срещаните грешки в сайтове:
1. Грешка 404 Страницата не е открита – основна причина за този провал при зареждане е, че уеб сървърът не може да намери търсената страница, файл или друг ресурс. Изключително неприятно и доста вреди на SEO оптимизацията.
2. Грешка 500 Internal Server Error – уеб сървърът получава валидна заявка от клиент, но не успява да я обработи. HTTP 500 грешки се появяват, когато сървърът срещне някакъв общ технически проблем, като например недостиг на налична памет или дисково пространство. Тогава вашият Администратор на сървъра трябва да реши този проблем.
3. Грешка 503 – услугата не е налице, показва, че уеб сървърът не може да обработва искането за входящ клиент. Някои уеб сървъри използват HTTP 503, за да индикират очакваните неуспехи поради административни политики, като превишаване на ограничението за броя на съпътстващите потребители или използването на процесора, за да ги различат от неочаквани откази, които обикновено се отчитат като HTTP 500.

Това са само част от най-срещаните проблеми, свързани с пускане на нов продукт.

LIVE ТЕСТ на вашата система

За да решите проблема първо трябва да знаете, че имате такъв. Ако вярваме, че системата е безгрешна, то тя не е направена да работи с хора. Всеки човек може да създаде хаос дори и там, където мислим, че е невъзможно. Нашите администратори работят ежедневно по откриване на дефекти в системата. Каквото и да правят, те следят да нямате проблеми с организирането на системните процеси. 

Quality Assurance одита е само началото, след него следва системна поддръжка, периодично тестване и провеждане на СТРЕС ТЕСТ, както обичаме да казваме. Този тест е опит за претоварване и тотално блокиране на вашите системи. Повечето от големите онлайн магазини страдат именно от това. Когато на Черен Петък пуснат промоция и в един и същ момент хиляди клиенти се опитат да закупят даденият продукт, тогава често системата изпада в колапс. Съответно цялата идея на продажба се проваля и всички потенциални приходи изчезват.

Много е важно да не изпадате в тази ситуация.

Какво е CRM (Customer Relationship Management) и как да го счупим?

В последните години CRM системите бързо навлизат в бизнеса. За съжаление недостига на добре обучени кадри в IT сектора често води след себе си некачествен краен продукт. CRM система има за цел да генерира лесен и достъпен метод за комуникация, съхранение и други важни неща свързани с вашите клиенти. 

Тук идва моментът и опасността да изгубите цялата си информация. Освен това може и да бъде предмет на злонамерена атака от страна на ваш пряк конкурент. Трябва да знаете, че управлението и тестването на такива системи изискват специфични познания и достъп до т.н. класифицирана информация.  Ниската цена за изработка на CRM система може да остави изключително дълготраен лош ефект върху нейната работа. 

Ако желаете да направим консултация за извършване на Quality Assurance одит може да се свържете с нас.

ВИЖ ОЩЕ ОТ НАШИТЕ БИЗНЕС УСЛУГИ

Реклама в Google или Facebook
Call Now Button