Продължете към съдържанието
Начало » seo оптимизация

seo оптимизация

SEO оптимизация

Да започнем от това какво е оптимизация на уебсайт или още SEO оптимизация. Когато се изработи уеб сайт нов или се направи Редизайн на сайт следващата най-важна стъпка да се публикува в Google. Това е важно за Вас. Само така клиентите, търсещи бизнес като Вашия могат да достигнат до сайта Ви. Процеса по оптимизация включва различни техники и похвати в зависимост от типа бизнес. Важно е да знаете, че ако продавате автомобилни гуми, няма смисъл да отваряте сергия на зеленчуковата борса. Това няма да доведе до увеличаване в продажбите Ви.

Първо правило в SEO оптимизацията

SEO маркетинг – стратегическо проучване на основни конкуренти бизнеси. Правилно структуриране на информацията във Вашия нов или съществуваш сайт. Избор на домейн, хостинг план и подготвяне на рекламни материали и снимки с цел интеграция в сайта.

Къде се намира сайта ви в Google?

Ако вече имате работещ сайт, но нямате направена SEO оптимизация, трябва да проверим всяко кътче на Интернет пространството дали сте видими за търсещите машини. Как Ви откриват потребителите? Оценката на Google за скоростта на Вашия сайт е жизнено важен фактор за позицията в резултатите от търсене. Важно е да знаете, че повече от 80% от трафика в сайта Ви е от мобилни устройства. Скоростта на мобилната версия на Вашия сайт е приоритет номер 1.

Домейн - името което хората трябва да помнят.

Когато говорим за домейн трябва да споменем, че правилното име на Вашия сайт е в основата на разпознаваем и лесно запомнящ се бранд. Все пак, когато хората вече са били Ваши клиенти и искат да Ви препоръчат, то това трябва да е лесна задача. Пример за добър домейн е между 5 и 8 символа. Кратките имена също са предпочитани, но трудно достъпни поради милионите сайтове регистрирани по целия свят. Това което Ви хрумне трябва да бъде проверено в Google за предишни следи от употреба. 

Хостинг от 0 до 100км/ч.

За да Ви дадем най-ясен пример какво е това Хостинг и защо го плащате всяка година, ще го сравним с кола. Ако искате да карате супер спортен автомобил и да вдигате от 0 до 100км/ч за по малко от 3 секунди, Ви е нужен голям и силен двигател. Двигателя на Вашия сайт е Хостинга. При подаване на заявка от Google  за влизане в сайта всеки Хостинг план трябва да достави нужната информация на потребителя: Снимки , текстове, линкове и други за максимално кратко време. Ако нямата нужната сила да изпреварите другия, ще катастрофирате.

Без ключ вратата не се отваря.

Правилните ключови думи за Вашия сайт са така наречените ключове за Вашите страници. Ако ключът (дума на търсене в Google), срещне правилната врата (страница в сайт) то потребителя ще я отвори. Тук обаче се крие много важна подробност. Какво очаква да види потребителят скрито зад тази врата? Да кажем, че търси „Колело“ и вместо да отвори страница за „продажба на велосипеди“, отваря страница за Автомобилни джанти. Тогава поведението на потребителя ще изглежда така: Влиза и вижда, че сайта не е това, което търси и за под 5 секунди напуска. Това е Много лошо за Вашия сайт. Google определя това като негативен bounce rate. Колкото по-високо число седи до тази дума, толкова повече сайта Ви ще става невидим в резултатите.

Архитекта на вашият сайт.

Устойчивата архитектура на Вашия сайт трябва да предвижда неговото развитие. Ако започнете изработка на сайт, без да сте наясно какво ще има в него – то вече сте сбъркали. Всяка пирамидална структура дава възможност за последващо развитие. Лесно достъпна информация, бързи връзки с ясен подтекст, какво ще отворят, както и добре направени банери. Това и още много други неща трябва да се вземат в предвид в самото начало. Ако влезете в един сайт и не успеете в рамките на няколко секунди да откриете това, което търсите, ще  го напуснете. Важните неща трябва да са на показ.

Линк билдинг.

Това както и Архитектурата на сайт са изключително важни за неговата SEO оптимизация. Това правило е съвкупност от няколко важни процеса при изграждане на стратегия. Как потребителят влиза във Вашите страници? Кой препраща потребители към Вашия сайт? Какви вътрешни връзки имате изградени в различните страници и други. Този процес може да отнеме много време. Имайте търпение! Google не толерира SPAM. Не е разумно да превръщате сайта си в SPAM сайт.

Google реклами и други програми.

Рекламиране в Google дава резултати по отношение на продажбите. Но тези резултатите са обвързани с висока цена особено, когато конкуренцията е огромна във Вашата сфера на работа. Затова освен рекламните блокове може да се използват и други способи за повдигане позицията на сайта. Google maps, Google image, Google Business. Всичко това е общо достъпно и безплатно. Често потребителите търсят определени неща в Google карти. „Ресторант“ това би било търсено основно в Карти, за да видят най-близкия ресторант до тях. Важно е да бъдете навсякъде.

Facebook, Instagram или Youtube?

Тук отговорът е много прост, по възможност и Трите. Няма единно правило за това в коя платформа е най-добре да се развивате. Всяка една от тях има огромен потенциал да доведе потребители във Вашия сайт и те да станат Ваши клиенти. За съжаление това изисква много време и ресурси. Всяка една от тях изисква отделяне на време и постоянство. Но и тук качественото съдържание дава резултати. Ако няма какво да показвате поне два пъти в седмицата, то Вашият профил там е напълно безсмислен.

SEO одит
ПОРЪЧАЙТЕ SEO ОДИТ НА САЙТА
Call Now Button